اینترنت ماهواره ای اسپیس ایکس (spacex) چیست؟ و چگونه عمل می کند

اینترنت ماهواره ای اسپیس ایکس (spacex) چیست؟ استارلینک چیست؟

امروزه با گسترش تکنولوژی و افزایش مصرف اینترنت همه به سوی یک اینترنت پر سرعت و کم هزینه می روند و به این سوال می رسند که اینترنت ماهواره ای چگونه است و به چه نحو عمل می کند، ما در این مطلب برای شما توضیح می دهیم که اینترنت ماهواره ای اسپیس ایکس چیست؟ و چگونه عمل می کند؟

تقریبا 3 میلیارد نفر یا حدود 40 درصد جمعیت دنیا از دسترسی به اینترنت محروم‌اند و از 4.5 میلیارد نفر مشترک فعلی نیز خیلی‌ها دسترسی به یک اینترنت پرسرعت و کم هزینه و باکیفیت ندارند. برای همین است که اخبار از راه رسیدن اینترنت ماهواره‌ای استارلینک بسیاری از کاربران را امیدوار کرده است.

اینترنت ماهواره ای چیست؟

اینترنت ماهواره‌ای پدیده‌ی جدیدی نیست و همین حالا نیز شرکت‌هایی وجود دارند که خدمات اینترنت ماهواره‌ای ارائه می‌دهند و در حال فعالیت هستند.

بزرگ‌ترین ارائه‌دهنده‌های اینترنت ماهواره‌ای درحال‌حاضر دو شرکت ویاست (ViaSat) و هیوزنت (HughesNet) هستند. جالب است بدانید هر دو این شرکت‌ها برای اولین‌بار در سال 2012 سرویس اینترنت ماهواره‌ای خود را ارائه دادند و هیوزنت 1.3میلیون نفر مشترک در آمریکا دارد و جز محبوب ترین سرویس دهنده های اینترنت در آمریکا است.

اینترنت ماهواره ای اسپیس ایکس

اما چرا اینبار اینترنت ماهواره ای اسپیس ایکس یا همام استارلینک بسیار پر خبر است و همه منتظر آن هستند؟

جواب این پرسش در تفاوت سیستم منظومه‌ ای ماهواره‌ای استارلینک با دیگر منظومه‌های ماهواره‌ای اینترنتی نهفته است که در ادامه به آن می پردازیم:

  1. اینترنت ماهواره ای استارلینک قرار است جهانی باشد و ازلحاظ تئوری قابلیت سرویس‌دهی آن مختص منطقه‌ی جغرافیایی خاصی نخواهد بود و همه ی جهان را در بر می گیرد.
  2. استارلینک با توجه به تعداد بیشتر ماهواره ها و پهنای باند بسیار بیشتری خواهد داشت و درنتیجه به کاربران بیشتری در جهان سرویس خواهد داد.
  3. ماهواره استارلینک بسیار سرعت بیشتر و تأخیر یا Latency بسیار کم‌تری نسبت به دیگر اینترنت‌های ماهواره‌ای دارد.

تاریخچه اینترنت ماهواره ای استارلینک چیست؟

اسپیس ایکس برای اولین‌بار در سال 2018 دو ماهواره‌ی مخابراتی با نام‌های تَن تَن A و تن تن B را برای آزمایش کردن اینترنت ماهواره‌ای به مدار پایینی زمین فرستاد.

پس از انجام آزمایش‌های مختلف اسپیس ایکس خط تولید ماهواره‌های خودش را در ردموند واشینگتن به‌راه انداخت تا اولین محموله‌ی 60 تایی از ماهواره‌های استارلینک را در اواسط سال 2019 با نام v0.9 یا نسخه‌ی نه دهم را به فضا پرتاب کند. این دسته‌ی 60 تایی نیز آزمایشی بود و اکنون از رده خارج شده است و به مرور زمان وارد جو زمین می‌شود.

اینترنت ماهواره ای اسپیس ایکس

فناوری این ماهواره به چه صورت است؟

اینترنت ماهواره ای اسپیس ایکس به فاصله بسیار کمی در اواخر سال 2019 اولین محموله 60 تایی از ماهواره‌های عملیاتی نسخه‌ی یک استارلینک را به فضا فرستاد و از آن تاریخ تا لحظه‌ی نگارش این مقاله طی 14 پرتاب با موشک‌های فالکون 9 پیش از 800 ماهواره‌ی استارلینک نسخه یک را در مدار زمین قرار داده است.

هر ماهواره‌ی استارلینک 227 کیلوگرم وزن دارد و حداکثر پهنای باند 20 گیگابیت‌ بر ثانیه فراهم می‌کند. اسپیس ایکس (spacex) برای ساخت استارلینک نوآوری‌های زیادی به‌ خرج داده است که برای توضیح کامل هرکدام از آن‌ها شاید مقاله‌ای جدا نیاز باشد.

تمامی ویژگی‌ها و مشخصات ماهواره‌های استارلینک در درجه‌ی اول برای پایین آوردن قیمت نهایی ماهواره طراحی شده‌اند نه انقلابی و اولین بودن.

همین حالا نیز ماهواره‌هایی با فناوری‌های مشابه یا پیشرفته‌تر نسبت به استارلینک در مدار وجود دارند، اما هیچ‌کدام از آن‌ها ازلحاظ قیمتی قابل مقایسه با استارلینک نیستند. برای مثال قیمت ماهواره‌های ایریدیوم 5 میلیون دلار به‌ازای هر ماهواره است. درحالی‌که قیمت تمام‌شده‌ی ماهواره‌های استارلینک 20 برابر ارزان‌تر و تنها برابر با 250 هزار دلار به‌ازای هر ماهواره تخمین زده می‌شود.

قطعا در آینده ی بسیار نزدیک و با عملی شدن پروژه استارلینک این فناوری به کشور ماهم می آید و ما نیز می توانیم از این اینترنت جهانی استفاده کنیم.

با وبروید همراه باشید…

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x